. . .

Hoewel blackjack een gemakkelijk te winnen spel lijkt te zijn is dit in praktijk minder waar. Er zijn er een aantal strategieën die een beginner kunnen helpen met het behalen van maximale winst aan de speltafel. Voordat je je welverdiende geld neerlegt op tafel, zorg er dan voor dat je de meest winstgevende manieren om blackjack te winnen begrijpt.

Ten eerste, doe rustig aan. De essentie van blackjack is makkelijk – krijg één-en-twintig zonder erover heen te gaan. Als je kunt tellen, kun je blackjack spelen, het gaat er alleen om hoeveel je gaat winnen.

Er is een strategie die je kunt gebruiken gebaseerd op je hand. Omdat alle plaatjes kaarten tien punten waard zijn, zit je goed wanneer je hier één van hebt. Helemaal ideaal is het, wanneer je naast je plaatjes kaart een Aas hebt; een perfecte blackjack.

Wanneer je niet een van de gelukkigen bent met een perfecte hand, kijk dan goed naar de cijfer kaarten in je hand. Heb je hoge kaarten zoals negens of achten? Of zit je met vast met lage kaarten zoals tweeën en drieën? Geen paniek wanneer je lage kaarten hebt, je kunt altijd om een ‘hit’ vragen om je totaal omhoog te brengen. Hoewel lage kaarten niet favoriet zijn bij de meeste spelers, kunnen lage kaarten je in feite een grotere kans op het bereiken van één-en-twintig geven dan bijvoorbeeld een hand met een plaatjes kaart en een zeven.

Na het delen van de kaarten aan de spelers, deelt de deler twee kaarten aan zichzelf. Nu komt de strategie van pas. Een van de kaarten van de deler ligt altijd op z’n kop zodat je nooit zeker weet of de deler nu een goede op slechte hand heeft. Om een succesvolle blackjack speler te zijn, moet je proberen te gokken wat de waarde van de omgekeerde kaart van de deler is. Het kan je spel maken of breken, dus wees voorzichtig. Onthoud dat om te winnen, je een hogere waarde moet zien te krijgen dan de deler.

Een van de bewezen manieren om de waarde van de geheime kaart van de deler te kunnen raden is door kaarten te tellen. Er zijn verschillende tel methodes die bewezen hebben effectief te zijn, maar beginners zouden moeten beginnen met het basis Hi-Lo tel systeem. Wanneer spelers dit systeem gebruiken, tellen ze de waarden van kaarten bij elkaar op in groepen van drie. Elke groep van drie heeft een waarde van -1, nul, of +1. De theorie achter deze tel methode is dat kaarten gegroepeerd kunnen worden per hoge of lage waardes. Door het bij houden van de waarden van de drie groepen, kun je bepalen of er nog veel hoge kaarten in het spel zitten die nog gespeeld moeten worden. Je kunt dan je inzet hierop aanpassen, om zo minder te riskeren wanneer de mogelijkheid van over de één-en-twintig gaan groter is.

Wanneer je het Hi-Lo systeem onder de knie hebt, zou je het Uston SS Card Counting System eens moeten proberen. Het is in principe het zelfde als het Hi-Lo systeem, maar in plaats van het gebruiken van groepen van drie, maakt het Uston systeem gebruik van zes groepen. Door het gebruik maken van zes groepen verhoogt het Uston systeem de betrouwbaarheid van het tel systeem tot bijna 100%. Natuurlijk moet een speler om het Uston systeem te gebruiken veel meer waarden onthouden dan bij het Hi-Lo systeem. Het kan in het begin moeilijk zijn om alle combinaties te onthouden, maar met zulke goede winkansen, is het Uston systeem de moeite waard.

Wanneer je het soort blackjack speler bent die zich niet wil bezig houden met ingewikkelde tel strategieën, heb je misschien een voorkeur voor het gebruiken van “Side Count.” Bij “Side Counts” houdt een speler alleen bepaalde hoge kaarten bij, zoals de Aas, en maakt zich niet druk om andere kaarten. Zo is het kaarten tellen makkelijk en potentieel winstgevend zonder dat je je tijd aan te ingewikkelde dingen besteed aan de blackjack tafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *